MUFC Jalani Latihan Mengikut SOP

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

MUHAMMAD ZAIDEE DAUT

KELAB Bolasepak Melaka United (MUFC) kini sedang giat menjalani latihan mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Ketua Jurulatih MUFC, Zainal Abidin Hasan berkata, perkara itu pastinya memberi kelainan kepada corak latihan yang disudah dirangka awal oleh mereka.

Bagaimapun, menurut Zainal Abidin, pemain menganggap itu adalah satu cabaran baharu buat mereka untuk mempelbagaikan corak latihan di atas padang.

“Apa yang penting pada ketika ini adalah untuk menyediakan pasukan dalam waktu yang singkat sebelum saingan Liga Super bermula pada 5 Mac depan,”katanya.

MUFC akan memulakan saingan Liga Super pada 6 Mac ini dengan aksi pertama bertemu pasukan Sabah di Stadium Hang Jebat pada 6 Mac jam 9 malam tanpa kehadiran penonton.

-MF-

Fara Ismail

Fara Ismail

Artikel Berkaitan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

DAKI 14 PUNCAK DUNIA DUA KALI

Fara Ismail Menurut REUTERS – Sanu Sherpa 47, telah mencipta rekod pendakian dengan mendaki 14 puncak dunia yang berketinggian melebihi 8,000 meter

HUKUMAN MATI EMPAT AKTIVIS

FARAH ISMAIL MYANMAR – Menurut Reuters, pihak berkuasa tentera Myanmar telah menghukum mati empat aktivis demokrasi yang dituduh membantu menjalankan “tindakan keganasan”, kata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *