PELUANG PERNIAGAAN FRANCAIS

Marina Sahabudin

BANDA HILIR – Pelbagai syarikat francais menawarkan peluang kepada orang ramai yang berminat menjadi usahawan sektor itu menerusi Program Industri Francais Dan Jualan Langsung, Kempen Beli Barangan Malaysia (KBBM), dan Program Jualan Malaysia (PJM) Peringkat Negeri Melaka.

Program ini merupakan siri pameran yang melibatkan penyertaan dan kumpulan peniaga yang ingin mengembangkan perniagaan kepada konsep francais.

Ia sekaligus menggalakkan pengguna membeli barangan buatan Malaysia dan membantu pengusaha tempatan dalam menghadapi pertumbuhan ekonomi yang kurang memberangsangkan sejak dilanda pandemik.

Majlis pelancaran disempurnakan Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KDNHEP), Datuk Rosol Wahid di Mahkota Parade, di sini.

Sumber Mahkota Parade

-MF-

Fara Ismail

Fara Ismail

Artikel Berkaitan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

DAKI 14 PUNCAK DUNIA DUA KALI

Fara Ismail Menurut REUTERS – Sanu Sherpa 47, telah mencipta rekod pendakian dengan mendaki 14 puncak dunia yang berketinggian melebihi 8,000 meter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *