PANTAUAN HARGA BERTERUSAN

Marina Sahabudin

KUALA SUNGAI BARU – Karnival Jualan Harga Patut Sentuhan Rakyat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) bertepatan bagi mengurangkan beban golongan kurang berkemampuan dan B40 yang masih terkesan dengan pandemik Covid-19.

Ketua Menteri, Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali berkata, sedikit sebanyak kerisauan rakyat dapat ditangani dengan adanya pantauan daripada penguatkuasa KPDNHEP.

“Pemantauan harga bekalan makanan dan keperluan asas ini juga dilaksanakan secara berterusan supaya khususnya ketika menyambut ramadan,” katanya.

Hadir sama, Speaker Dewan Undangan Negeri Melaka, Datuk Seri Ab Rauf Yusof, Exco Perpaduan, Hubungan Masyarakat, Tenaga Kerja dan Hal Ehwal Pengguna Negeri Melaka, Datuk Wira Ar. Ismail Othman, Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Wira Mas Ermieyati Samsudin dan Pengarah KPDNHEP Melaka, Norena Jaafar.

-MF-
Sumber : FB Sulaiman Md Ali

Fara Ismail

Fara Ismail

Artikel Berkaitan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

DAKI 14 PUNCAK DUNIA DUA KALI

Fara Ismail Menurut REUTERS – Sanu Sherpa 47, telah mencipta rekod pendakian dengan mendaki 14 puncak dunia yang berketinggian melebihi 8,000 meter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *