PANTAUAN HARGA BERTERUSAN

Marina Sahabudin

KUALA SUNGAI BARU – Karnival Jualan Harga Patut Sentuhan Rakyat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) bertepatan bagi mengurangkan beban golongan kurang berkemampuan dan B40 yang masih terkesan dengan pandemik Covid-19.

Ketua Menteri, Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali berkata, sedikit sebanyak kerisauan rakyat dapat ditangani dengan adanya pantauan daripada penguatkuasa KPDNHEP.

“Pemantauan harga bekalan makanan dan keperluan asas ini juga dilaksanakan secara berterusan supaya khususnya ketika menyambut ramadan,” katanya.

Hadir sama, Speaker Dewan Undangan Negeri Melaka, Datuk Seri Ab Rauf Yusof, Exco Perpaduan, Hubungan Masyarakat, Tenaga Kerja dan Hal Ehwal Pengguna Negeri Melaka, Datuk Wira Ar. Ismail Othman, Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Wira Mas Ermieyati Samsudin dan Pengarah KPDNHEP Melaka, Norena Jaafar.

-MF-
Sumber : FB Sulaiman Md Ali

Fara Ismail

Fara Ismail

Artikel Berkaitan

MUZIUM MENARIK DI MELAKA

MUZIUM ISTANA KESULTANAN MELAKA Muzium Istana Kesultanan Melayu Melaka dibina berdasarkan ‘Sejarah Melayu’ yang menggambarkan keunikan seni bina istana pada zaman Sultan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *