NOTA 100 HARI AMALAN HARIAN

Jom dapatkan Nota 100 Hari Amalan Harian yang boleh dijadikan panduan untuk mencatat amalan harian kita sebagai umat Islam.

Menerusi nota ini, pelbagai amalan yang dituntut secara konsistan selama 100 hari sekurang-kurangnya boleh dicatit sekaligus memudahkan kita melaksanakan tuntutan tersebut sebagai amalan ruji, dalam usaha untuk memperbaiki diri menjadi lebih baik daripada sekarang.

Selain amalan wajib seperti solat, kita juga dituntut untuk memperbanyak melakukan amalan sunat seperti puasa pada setiap hari Isnin dan Khamis, solat sunat sebelum solat fardhu, bersedekah, berzikir dan membaca Al-Quran.

Antara isi kandungan buku ini adalah :

  1. Doa-doa Harian
  2. Amalan-amalan Harian
  3. Zikir-zikir Ringkas
  4. Surah Lazim
  5. Cadangan Sedekah Harian
  6. Amalan-amalan Solat Sunat
  7. Amalan Solat Wajib
  8. Amalan Mudah Tahajud
  9. Amalan Sebelum Tidur
  10. Nota Hari Pertama Hingga Hari ke-100.

Selain itu, buku ini boleh dijadikan panduan untuk memantapkan amal ibadat diri sendiri dan dijadikan hadiah kepada insan tersayang.

Pastinya, pahala yang mengalir daripada ilmu- ilmu yang dikongsi dan diamalkan menerusi buku 100 Hari Amalan Harian ini dapat diperluaskan.

Apa tunggu lagi, dengan hanya RM50 senaskah, bersamaan
0.50 sen sehari, buku ini adalah nafkah rohaniah yang memuliakan saham akhirat kita kelak.

Sebarang keterangan lanjut dan pembelian, boleh whatsapp nombor hotline 013-6475909

-MF-

Fara Ismail

Fara Ismail

Artikel Berkaitan

MUZIUM MENARIK DI MELAKA

MUZIUM ISTANA KESULTANAN MELAKA Muzium Istana Kesultanan Melayu Melaka dibina berdasarkan ‘Sejarah Melayu’ yang menggambarkan keunikan seni bina istana pada zaman Sultan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *