SMK MALIM LAKSANA JADUAL PULANG TURUTAN

FARAH ISMAIL

MALIM – Sekolah Menengah Kebangsaan(SMK) Malim melaksanakan jadual pulang turutan mengikut klasifikasi Aliran Perdana dan Aliran Pendidikan Khas sebagai usaha mengurangkan kesesakan lalu lintas di sekolah itu.

Bagi klasifikasi Aliran Perdana, turutan penjadualan pulang dimulakan murid tingkatan 1 hingga 5 yang mana durasi penjarakan waktu pulang Aliran Perdana adalah 5 hingga 30 minit mengikut hari ditetapkan.

Manakala, Aliran Pendidikan Khas terdiri daripada murid Tingkatan 1 hingga 5 yang akan pulang 10 minit awal berbanding murid Aliran Perdana Tingkatan 1 setiap hari.

Dalam pada itu, bermula 5 April lalu, murid Aliran Pendidikan Khas turut diberi tempat menunggu khas bagi bagi memudahkan urusan pengambilan pulang tanpa perlu memasuki kawasan sekolah.

-MF-

Fara Ismail

Fara Ismail

Artikel Berkaitan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

DAKI 14 PUNCAK DUNIA DUA KALI

Fara Ismail Menurut REUTERS – Sanu Sherpa 47, telah mencipta rekod pendakian dengan mendaki 14 puncak dunia yang berketinggian melebihi 8,000 meter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *