TINGKAT SEMANGAT FRONTLINERS

Marina Sahabudin

MELAKA – EXCO Kesihatan dan Anti Dadah, Datuk Rahmad Mariman meluangkan masa membuat lawatan, pemantauan dan menyampaikan sumbangan peribadi kepada frontliner PDRM, ATM dan RELA yang bertugas di SJR Tol Lipat Kajang dan Pos Kawalan PKPD Sebatu.

Pendekatan tersebut sedikit sebanyak meningkatkan sumbangan frontliners terlibat dalam berhadapan situasi Covid-19 semakin meruncing di negeri ini.

Beliau juga menyatuni petugas sukarelawan dalam kawasan PKPD iaitu Muhammad Faiz Zulkarnain, Muhamad Ariffin Fuad, Nazlin Wahab, Nur Zahira Minyak dan Mohd Zaki Adom.

Katanya, mereka adalah hero sebenar.

Kesempatan yang ada dimanfaatkan sebaiknya oleh Rahmad untuk mendengar aduan dan menyampaikan nasihat berkaitan SOP PKPD kepada penduduk yang terjejas.

-MF-

Amalina MF

Amalina MF

Artikel Berkaitan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

DAKI 14 PUNCAK DUNIA DUA KALI

Fara Ismail Menurut REUTERS – Sanu Sherpa 47, telah mencipta rekod pendakian dengan mendaki 14 puncak dunia yang berketinggian melebihi 8,000 meter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *