KANAK – KANAK 3 TAHUN MANGSA STROK HABA

FARA ISMAIL

Selatan Georgia – Menurut CNN, seorang kanak- kanak lelaki berumur 3 tahun meninggal dunia akibat strok haba. Kanak – kanak tersebut berada dalam sebuah kereta selama hampir 3 jam.

Kendrick Engram Jr. telah tiba di perkarangan rumah dengan menaiki sebuah SUV bersama neneknya dan kanak-kanak lain sekitar jam 5.30 petang Ahad setelah menghadiri program di gereja.

Nenek mangsa memberitahu penyiasat bahawa dia yakin kesemua kanak-kanak keluar dari kenderaan yang mereka naiki apabila mereka pulang ke rumah, dan dia kemudian pergi ke bilik tidurnya.

Pada kira-kira jam 8:15 malam, bapa saudara mangsa menggunakan SUV itu untuk memandu ke sebuah restoran dan beliau masih tidak menyedari budak lelaki itu berada di tempat duduk belakang. Menurut laporan, beliauia meletakkan kenderaan dan masuk ke dalam, di mana dia kemudian mendapat panggilan telefon daripada nenek mangsa bertanyakan sama ada beliau tidak dapat menemui mangsa di rumah.

Bapa saudara itu menemui Kendrick di dalam kereta dengan “buih dan darah keluar dari mulutnya” dan meminta bantuan perubatan kecemasan, yang tiba dua minit selepas panggilan itu, kata laporan itu.

Kendrick digambarkan sebagai “sangat panas apabila disentuh” ​​di tempat kejadian, kata laporan itu, dan tidak menunjukkan tanda-tanda masih hiduo.

Punca awal kematian adalah sesak nafas, kata Koroner Muscogee County Buddy Bryan kepada CNN. Suhu Ahad di kawasan Columbus mencecah setinggi 96 darjah Fahrenheit, menurut Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan.

Disebabkan keadaan kematian kanak-kanak itu, mayatnya akan dihantar ke Biro Siasatan Georgia untuk bedah siasat, kata pejabat koroner. Keputusan bedah siasat mungkin mengambil masa sehingga lima bulan untuk disiapkan, kata Bryan.

fara ismail

fara ismail

Artikel Berkaitan

BANJIR MAUT IRAN

Fara Ismail Menurut CNN, sekurang-kurangnya 69 orang terbunuh dalam banjir dan tanah runtuh yang melanda beberapa kawasan bandar di seluruh Iran, kata

DAKI 14 PUNCAK DUNIA DUA KALI

Fara Ismail Menurut REUTERS – Sanu Sherpa 47, telah mencipta rekod pendakian dengan mendaki 14 puncak dunia yang berketinggian melebihi 8,000 meter

HUKUMAN MATI EMPAT AKTIVIS

FARAH ISMAIL MYANMAR – Menurut Reuters, pihak berkuasa tentera Myanmar telah menghukum mati empat aktivis demokrasi yang dituduh membantu menjalankan “tindakan keganasan”, kata

Leave a Reply

Your email address will not be published.